Marloes Eerden volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Amersfoort met als specialisatie beeldhouwen. Na haar opleiding maakte zij reizen naar ondermeer Egypte, Israël en Mexico en Ecuador. Deze reizen vormen nog steeds een belangrijke inspiratiebron voor haar, omdat de symbolentaal van de oorspronkelijke beschavingen haar fascineert. Vooral de relatie van mens en dier ten opzichte van de zon, maan en de natuur speelt een belangrijke rol. Het thema behoud van de natuur komt tot uiting in de herten en geweien, en leven en dood is verbeeld in rituele boten.
In ander werk spelen “empty nest” en Zen een belangrijke rol.
Werk in de openbare ruimte en autonoom:
Naast vrij werk vervaardigt Marloes beelden in opdracht: Voor privé of bedrijf, Jubileum, afscheid of relatiegeschenken, als ook tuinbeelden. Haar beelden zijn zowel bij particulieren, bedrijven en overheid in bezit, in binnen en buitenland.
Eerden werkt ook in opdracht en ontwierp ondermeer de jongerencultuurprijs ‘De Zilveren Kei’ en de ‘Woman in science Award’ voor FEBS/EMBO voor de beste vrouwelijke wetenschapper in Europa. Als materiaal gebruikt zij vaak een combinatie van brons en steen. Zij exposeerde in meer dan tachtig galeries, kunstuitleencentra en musea door heel Nederland. Vorige zomer exposeerde ze voor de 9e keer in het Singer Museum te Laren, samen met kunstenaars vereniging Laren/Blaricum.
Voor wie zal zij de volgende Award of tuinbeeld gaan ontwerpen?
In de openbare ruimte heeft Eerden een opdracht vervaardigd voor een monument ter nagedachtenis aan de in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter weggevoerde en later vermoorde Joodse kinderen en personeelsleden van de Rudelsheimstichting in Hilversum. Het beeld stelt twee kinderen voor die steun zoeken bij elkaar.
Het beeld is 2 mei 2018 onder grote belangstelling onthuld door de Burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes.
Artikel Laarder Courant de Bel plaatsing monument
.
Marloes Eerden ontving wederom, de opdracht van FEBS en EMBO om voor 10 jaar de awards te mogen vervaardigen voor de “Woman in science award”. Deze prijs wordt elk jaar in een andere wisselende Europese stad uitgereikt aan de beste vrouwelijke wetenschapper van Europa. Meer info via de onderstaande link. Deze zomer werd de award uitgereikt aan Professor Sarah Linse in Krakau. Over het beeld ''Touching the sun'' zegt de kunstenares zelf: “Voor mij is het aanraken van de zon, waar alle levenskracht vandaan komt, het onbereikbare te bereiken, symbolisch voor het bereiken van een doel in je leven, een universele kracht”.
Winnaars van deze jaarlijkse Award dienen als een inspirerend rolmodel voor toekomstige generaties van vrouwen in de wetenschap
. https://www.febs.org/our-activities/awards/febs-embo-women-in-science-award/