Persbericht Marloes Eerden kunstuitleen Huizen terug naar publikatieshomevolgende


Persbericht o
ver beeldhouwster Marloes Eerden:


De Kunstuitleen Bibliotheek Huizen ontving onlangs de kunstenares op zaterdagmiddag 24 september 2005 tijdens een “ meet and greet”.
Er waren  circa vijftien beelden  in brons en steen te zien van haar hand.

Marloes  Eerden exposeerde in ruim 50  galeries, bedrijven, kunstuitleencentra en musea door het gehele land. Ze ontwierp en vervaardigde het beeld De Zilveren Kei, dat wordt uitgereikt aan de winnaar van de jaarlijkse Hilversumse kunst- en cultuurprijs voor jongeren. Dit jaar heeft u werk van haar kunnen zien op de groepsexpositie ‘Samen’ in het Singer Museum te Laren, de expositie ‘Geloof, Hoop & Liefde’ in het Huizer Museum en tijdens de Open Atelierroute te Blaricum. Marloes geeft al jaren aquarellessen en organiseert regelmatig workshops in Huizen en omstreken.
Na de Academie voor Beeldende Kunsten te Amersfoort (met specialisatie beeldhouwen voornamelijk brons en steen) maakte zij studiereizen naar Israël, Egypte en Mexico. Deze reizen waren en zijn nog steeds een belangrijke bron voor inspiratie voor haar. Zij kwam onder de indruk van oude culturen en hun symbolentaal. Ook vindt zij haar inspiratie in de natuur en intermenselijke relaties.
Verder kunt u kijken op haar website :  www.docart.nl